torstai 8. marraskuuta 2012

Kaikki sujuu

Viimeisimpinä viikkoina agilityreeneissä on kyllä kaikki tuntunut menevän ilman mitään vääntöä. Ja onhan se kivaa reenata kun näin on! Sellanen ärsyttävä piirre vain on itseeni tarttunut, että reenin jälkeen jää monesti miettimään vaan sitä, mitä kaikkea olis vielä pitänyt kokeilla toisellakin tapaa ja mitä jäi tekemättä:) Noh, ehkä se kertoo jostakin kehittymishalusta ja siitä ettei kannata tottua siihen hyvänolontunteeseen:D Se loppuu aikanaan kuitenkin!

Maanantain reeneissä uudemman kerran torstain rataa, nyt enemmän ajatuksella. Ei voi mitään, mutta meno tuntuu kyllä kivalta:) Vaikka reenikaverit keksi ja myös kokeili kaiken maailman erilaisia ohjauksia yhteen radan ohjauskuviokohtaan, tein nyt itse vain yhdellä tapaa samalla lailla kun torstainakin. Jälkikäteen tietysti mietitytti, että olispa ollut  kyllä mukava kokeilla kahta perättäistä persjättöä siihen kohtaan, johon itse tein päällejuoksun. No, se jäi nyt kokeilematta, höh! Kontaktit oli kivat MUTTA, tajusin nyt taas senkin, että se Elinan kesällä meille lanseeraama tapa reenata kontakteita, eli että ohjataan AINA myös seuraava este ja koira ei saa vapautua siitä itsekseen on nyt kyllä jäänyt täysin! Mähän oon palannut siihen vanhaan teputteluun, että muka juoksen ohi jne.. Tämä asia täytyy ehdottomasti korjata! vaikka kontaktit onkin nyt hyvällä mallilla niin sehän on varma, että jossain vaiheessa ne taas kusee:D Ja sitäpaitsi ei ne nyt kisoissa oo kyllä mitenkään idioottivarmat ollu! Eli se tyyli takaisin. Toki oon lisänny reeneissä suoria nopeita vapautuksiakin, jotta tulis myös sitä kisamaisuutta ja malttais silti tehdä.

Marja käski meitä kokeileen myös A-lle persjättöä, vaikkei se radan kannalta ollutkaan ollenkaan paras vaihtoehto. Sepä olikin hyvä testi! Ekalla kerralla lipsahti läpi ja ihan siitä syystä että näitä en lähes koskaan tee. Korkeintaan kisoissa joskus jotain kökköjä valsseja kontaktien päähän. No tokalla kerralla korjasi ja pysyi jo hyvin, mutta näitä pitää EHDOTTOMASTI reeneissä rueta viljeleen, siis kaikkia erilaisia ohjauksia kontakien päähän ja sama homma kepeille. Mutta sitä vaan niin helposti rupeaa tekemään kaiken liian helpolla tavalla eikä haasta itseään tai koiraa virheitten pelossa. Ja se jos joku on tyhmää. Luca on kuitenkin sen verran taitava teknisesti ja ohjauksissa, että nyt kun ollaan päästy toistaiseksi eroon kaikista isommista "ongelmista" niin nyt olis ehdottomasti se aika koklailla kaikkea erilaista!

Eli siis tärkeinpänä pointtina nyt oikeastaan seuraavia reenejä ajatellen koiran haastamiset ja erilaiset ohjaukset! Erilaisilla tarkotan sellasia, mitä en välttämättä ensimmäisenä valitsisi käytettäväksi. Lisäksi kontakteille takaisin se aina seuraavalle esteelle asti jatkuva ohjaus, oli suora vapautus tai ei! Ja kepeille ja kontakteille tosiaan niitä irtoamisia, persjättöjä, päällejuoksuja ja mitä näitä nyt on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti