maanantai 26. marraskuuta 2012

Kisapäivä kakkosissa

Noniin saatiinhan sitä korkattua kakkosluokkakin ja ylipäätänsä kisaradat taas reippaan tauon jälkeen!
Päivä tuntui melko pitkältä kun oli kolme rataa ja keskellä päivää, koko päivä siis meni reissussa. Mutta mukava oli kisailla, ja kyllä ne kakkosen radat sentään on kivempia kun ykkösissä!

Ensimmäinen rata meni RAIVOLLA:D Oon nyt tullut siihen tulokseen, että Lucan kanssa kannattaa hoitaa lämmittelyt jo aiemmin, siis ennen rataantutustumista. Sitten kun oma vuoro lähenee niin sitä ei kannata suotta ihan mahdottoman aikaisin hakea autosta ja sinne radan reunalle ei myöskään kannata mennä vasta kun viime tipassa. Uskonpa nimittäin, että se ekan radan raivoaminen johtui just siitä, että se kerkes siinä odotellessa kerään niin järjettömät kierrokset, että se sitten näkyi kyllä. Tietysti toinen vaihtoehto olis alkaa opettaan sitä rauhottuun siinä radan reunalla.. mutta se tuntuu melko mahdottomalta, siis jos siinä ollaan pidempään! Lyhyen ajan saan sen kyllä pidettyä lapasessa kun kävelee pientä ympyrää ja kiinnittää jatkuvasti sen huomion itseensä, pois radalta sekä on itse liioitellun rauhallinen. Oon tehny myös semmosia silittelyjä ja taputteluja, en tiedä mitä se niistä siinä tilanteessa tykkää mutta ehkä semmonen rauhallinen silitys saattaa kuitenkin AAVISTUKSEN vaikuttaa. Välillä tuntuu, että ihmiset pitää ihan pölvästinä kun muut yrittää viritellä ja herätellä koiriansa siinä radalle mennessä ja mää vaan silittelen ja puhun ylirauhallisesti..

Noh, mutta sitten itse niistä radoista: Eli eka radalta tuli 20. En ole enää ihan varma mitä kaikkea siellä tapahtui, mutta noista suurin osa taisi tulla kontakteilta.. Taisi varastaa alastuloilla ja ylösmenot oli semmosta haipakkaa että huhhuh... Varmaan yksi rima tuli myös alas siellä reuhatessa. Huh. No tän jälkeen aattelin, että ens radalta lähdetään samantien ulos jos eka kontakti ei mene nappiin.
Toinen rata alkoi tosi harmillisesti Lucan kompuroinnilla:( Se laskeutui suoraa ensimmäisen esteen päälle eikä saanut tasapainoa kunnolla korjattua kakkoshypyllekään, joka oli tiukka niisto. No siitä sitten mun olisi pitänyt tehdä kolmos-nelosväliin pitkä ja liikkuva valssi niin siinä olin tän sählingin jälkeen pahasti jäljessä joten tuli sieltä nelosen takaa ohi. Oli tosi harmi, että tuo alku meni noin koska siitä eteenpän loppurata oli tosi kiva! Radalla oli kohta, jossa piti lähettää koira seinää kohti hypylle ja lähteä itse toiseen suuntaan tekeen persjättöä, taisin muuten olla ainoita joilta tämä onnistui sujuvasti:) Kröhöm! Persjätön jälkeen olis VOINUT tehdä toisen persjätön, mutta se oli käytännössä mahdotonta, jouduin siis käyttämään varasuunnitelmaani eli tekeen vippauksen. Enpä olis uskonut sitä ihan ensimmäisenä käyttäväni kisaohjauksena, mutta hyvä että koira osaa:) Tää kohta oli kyllä todella tyylikäs, vaikka itse sanonkin ja tällä radalla myös kontaktit oli hyvät!

Viimeisenä hyppyrata, joka oli melko iisi piisi, mutta kiva! Vaihdoin alun ohjaussuunnitelmaa viime tipassa, kun huomasin suunnitelleeni pakkovalssin kakkoshypylle joka olis pidentänyt matkaa reilusti ja myös huonontanut koiran linjoja. En tiedä mitä oikein ajattelin siinä rataantutustumisessa:D Tein siis pakkovalssin tilalle takaakierto-päällejuoksun. Muuten rata oli oikein mukavaa menoa, mutta jälleen sorruin siihen "täydellisen radan" tavoitteluun ja yritin tehdä pitkän suoran jälkeisestä täyskäännöksestä valssilla niin tiukan, että päädyin rääkäisemään LUCA just sillon kun se oli hypyn päällä ja rima tuli alas:( Sen seurauksena myös muutamat kaarrokset siinä meni pitkäksi, eli aika ei ollut mikään huippu ja ei me vitosella palkintopalleille päästy muutenkaan. Mutta ihmettelin kyllä näitä rimoja nyt, koska just kun oon päässyt sanomasta, että rimoja ei alas tule. No nyt sitten tuli:( Ehkä oli sitten tällä kertaa jotain jäykkyyttä tai kylmyyttä lihaksissa, kun se toisen radan kompurointikin näytti melko pahalta. Täytyy katsoa miltä tänään näyttää reeneissä..

Kaikesta huolimatta kisapäivästä jäi ihan ok mieli, tästäpä sitä on taas hyvä jatkaa parin viikon päästä Tamskin kisoihin. Sit jäädäänkin taas joulutauolle. Ahvenanmaan loppiaiskisat jää meiltä tällä kertaa välistä harmillisesti, kovasti olis poltellut päästä muiden mukaan porukkaan! Tokoakin pitäis johonkin väliin reenailla, että pääsis sinne kokeeseen. Kaikkea olis, kun vaan aika riittäis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti