maanantai 28. tammikuuta 2013

T & T osa 1.

Eli Tokoa ja Turhautumista tarkoittaa otsikko lyhykäisyydessään:)
Viikko meni taas ja mää en oo saanu mitään kirjoteltua, vaikka on täsä nyt jotain muka reenailtukin. Koitan muistutella asioita mieleen nyt useammassa eri postissa, kun tuppaa tulemaan aina niin hehtaarikirjoituksia..

- lauantaina Pro Caniksen tokosta käteen jäi lähinnä se, että seuraamisessa olis tärkeintä ottaa vain ja pelkästään häiriöreeniä. Muuta ongelmaahan siinä ei ole, mutta koska sitä suurta häiriöö on tehty todella vähän niin se kyllä vaikuttaa pahasti! Heti alkaa silmät muljuaan ja kontakti hajoaa. Ei kuitenkaan mitään ihan järkkyjä häiriöitä kannata Susannan mielestä tehdä, koska Luca selvästi paineistuu voimakkaasti niistä. Eli kohtuullista häiriötä ja kohtuulliset huomautukset kontaktin häviämisistä.
- Lisänä vielä paikkamakuun jälkeen vinkki noihin sivulta maahanmenoihin: koitetaan nyt josko niihin sais lisää vauhtia ja täpäkkyyttä kun ottaa siihen täysin uuden käskyn ja opettaa tähän sen tekniikan, että takajalat liikkuu ja etupää pysyy paikallaan. Tätä reenailtiin viikolla muutama kerta kotona ja ihan kivasti lähti löytyyn! Katsotaan mihin se vie vai viekö mihinkään.

- Maanantaina itsenäistä reenailua, kun agility oli peruttu. Tosi velttoa ja huolimatonta menoa, mutta silloin ei muistaakseni kontakteissa ollut ongelmaa.. Jotenkin tuntui vain puhti olevan koiralta pois, eli ei mikään hyvä reeni. Myös torstain reenaaminen jäi välistä pakkasen takia.

Perjantaina Sinin tokoa hallilla:
- luoksetulon stoppia. Alkuun näytettiin miltä se nyt näyttää, ja täytyy kyllä sanoa, että sekin oli jo parempi suoritus kuin pääosin kisamaisesti tekemällä:D Lisäksi palkkauksiin tuli ihan uusi oivallus: hämyssä pallo lentää HETI sen hämyliikkeen jälkeen uudella liikkeellä, eikä jäädä odotteleen pysähtymistä. Nää hämyt /suorat heitot sekaisin treenattunahan on meille jo vanhaa kauraa eikä se oo oikein mihinkään edennyt, mutta tuo nopeampi palkka nyt saattaisi tehdä asialle jotain! Muistutuksena itselleni, että välillä pallo lentää myös toisesta kädestä, millä pysäytysmerkki tulee. Vauhti pysyi kivana koko treenin ajan, mutta silti niitä suoriakin täytyy silloin tällöin väliin tehdä.
- luoksetulon maahanmenoa otettiin kiertojen/putkien kautta siten, että koira pitäis saada tuleen niin lähelle mua, että se mun suuri apu maahanmenoon olis tosi voimakas. Muutama kerta saatiin onnistuun tosi hyvin, mutta Luca ei meinaa millään tulla niin lähelle mua:D Tässä liikkeessä en oikeen edes tiedä, kumman otan käyttöön, käsimerkin vai käskyn... Käskyä oon käyttänyt, mutta käytännössä tässä täytyy lähteä melkein alusta uudelleen, niin huono se on tähän mennessä ollut! Täytyy kokeilla itsenäisesti myös suoralla: eli lyhyt matka ja koira maahan vasta aivan mun edessä.. Stopeissahan se suoralla toimii paremmin kuin kierrätysten/putken kautta.
Näissä molemmissa liikkeissä olis PALJON PALJON treenattavaa ja nyt tietäisin myös miten niitä lähtisin treenaamaan, mutta talvella näiden ulkona reenaus on vähän turhauttavaa, kun ei koira saa itseään pysähtyyn jäällä/lumella kumminkaan niin tehokkaasti..
- loppuun otettiin vielä liikkeestä istuminen nopsasti: istumisessa ei ongelmaa, se on hyvä ja varma. Sellainen huomio vain, että seuraamisen voisi istumisessa muuttaa selvästi hitaampitempoiseksi kuin muuten! Se jo kertoo koiralle vähän mitä on tulossa, ja lisäksi se auttaa istumista kun se kesken kävelyn on niin epäluonnikas liikkeen vaihdos. Hyvä vinkki jälleen:) Tietty myös etupalkkaa sais paljon ottaa, vaikka joka kerta, että se katse pysyis sinne eteenpäin eikä pää pyöris edes takaisin mun kävellessä taakse. Tämä on sama kaikissa jäävissä!

Juup. Perjantain tokoista jäi kyllä ihan hyvä mieli ja paljon reenattavaa. Vielä kun ei työt ja muut harrastukset häiritsisi niin kyllähän mää reenaisin:) Mennään tuohon otsikossa mainittuun turhautumisosioon tarkemmin tämän postauksen kakkososassa, joka luvassa myöhemmin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti