maanantai 13. elokuuta 2012

Elina kouluttamassa

Ja taaskin perjantain tokoreenit kuittaantuvat vasemmalla kädellä, kun en ole kerran aiemmin saanut kirjoiteltua:/ Tehtiin paikalla istuminen ja makuu, molemmissa VINKUI, kuinka rasittavaa!! Sitten hyppynoutoa, taas oli perhana sitä mitä viimeksi, että meinas tullessa lähteä kiertään estettä eikä kapulaan tarttuminenkaan kyllä hääviä ollu. No otettiin pari kertaa apujen kanssa ja vähän villiten, sit meni jo paremmin. Pitäis nyt varmaan tehä pelkästään niitä hönttäheittoja ja vaikka suoralla palkallakin ilman mitään kunnon palautuksia... Jotenkin tästä liikkeestä on nyt mennyt into. Voi kyllä olla myös reenin puutettakin, oon päästänyt tokoilut täysin rappiolle tässä viime aikoina! Lopuksi vielä lyhyt harjoitus liikkeestä istumista, ensin annoin selkeitä apuja, mutta Marian käskystä avut pois ja eihän siinä mitään ongelmaa ollut...  En kyllä silti luota tippaakaan istumisen ja maahan menon erotteluun jos niitä tekee sekaisin.

No sitten siihen Elinan reeniin. Rata oli kiva, sisälsi PALJON tiukkoja käännöksiä kovista vauhdeista. Siis ihan sellaista, että täysiä muutama este, täyskäännös, taas täysiä ja taas käännös. Pelkäsin, että menee ihan plörinäksi kääntymisten kanssa, mutta jostakin syystä ei niissä nyt ollutkaan kovin paljon ongelmia. Ehkä vauhti oli jotenkin kuitenkin hitaampi tällä radalla, kun niin paljon piti pitää "kiinni" koiraa.. En jaksa nyt pitkiä sepostuksia niin laitan taas lemppariranskalaisilla viivoilla:D
- Sylivekki-jaakotus toimi tosi hyvin alun tiukassa käännöksessä. Ei edes kokeiltu muuten, mutta uskon et esim. ihmisnuolella olis ollu paljo huonompi!
- kontakteilta tulikin nyt sitten pitkästä aikaa parikin karkaamista ja yks hiipiminen, tietysti just Elinan reenissä:) Noh, siihen ei sen kummemmin puututtu, Elina oli vaan sitä mieltä et nyt lisätä kuitenkin reilusti myös reeniin  niitä nopeita vapautuksia kontakteilta ajatuksena siis niin, että koira ei koskaan tiedä mennäänkö suoraa vai pysähdytäänkö ja silti sen pitää kestää. Joo! Tätä täytyy rueta.. Oon vaan niin pelänny sitä että suorat vapautukset reeneissä taas lisää sitä kisasikailua. Mutta toisaalta tolla hommalla varmaankin kontakteihin saa myös vielä lisää vauhtia. Ruetaan kokeileen ja katotaan..
- tämä on tärkeä: Ota ehdottomasti käyttöön enemmän ohjauksena oman liikkeen rytmin muutos! Esim. radan kahdessa kohdassa kun viedään koira eteen hypylle jonka jälkeen suunta vaihtuu 180 astetta, älä vie sinne hypyn eteen asti vaan hidasta vauhti ja jää kauemmas niin kerrot koiralle käännöksestä. Tiukemmassa kohdassa pysähdy kokonaan ja jatka omaa liikettä suoraa kohti seuraavaa estettä. En usko, että näissä tarvii alkaa pelkään mitään kieltoja silti hypyiltä!
- sylkkärissä koira ennakoi ihan hirveästi! Se luulee tietävänsä mitä tässä tehdään ja ei tule tarpeeksi minua kohti vaan lähtee tiukasti kääntymään hypylle jolloin linja saattaakin olla tosi huono. Se on tietty hyvä että se kääntyy hyvin poispäin, mutta nyt pitäis palkata siitä, että tulee siihen käteen ja kääntyy vasta luvan saatuaan, ts kun linja seuraavalle esteelle on hyvä.
- Jos oikein muistan, poispäin käännöksessä tiputti parikin kertaa riman. Sitä kohtaa tosin tehtiin vasta ihan lopussa, kun koira oli jo täysin puhki eli en ruennut sitä vaatimaan, mutta täytyykin tarkistaa, ettei siinä poispäin käännöksessä itsessään ole ongelmaa!

Lopuksi Elina sanoi vielä, että meidän pitäis tehdä paljon sellasta reeniä, että ensin tehdään rata pienissä pätkissä ja tarkasti hioen, sitten koko rata kerralla nollareeninä läpi. Tämä kuulemma nimenomaan MUN pääni kannalta:) En kyllä tajunnut kysyä, mitä se sillä tarkoitti.. Ja tietysti nämä reenit pitäis vielä jakaa eri reenikerroille niin, että vauhti olis maksimi myös siinä koko radan reenissä. Nythän taas vauhti hiipu kovasti loppua kohden, on noi Elinan reenit vaan niin mahdottoman rankkoja koirallekin. Harmittaa kun en muista mitä kaikkea muuta se sanoi.. Varmasti paljon muutakin hyödyllistä, mutta siinä läkähdyksissään varmaan puolet menee aina ohi:( Pitäis olla ääninauhuri aina mukana! Kaiken kaikkiaan oli ihan mukava reeni, mitä nyt jotkut omat/koiran epänormaalit sähläykset jäi vähän kaivelemaan. Mutta pääasia, että aina riittää reenattavaa. Keskiviikkona sitten taas epistellään vähän!

Nyt sain viimeinkin niitä juhannusreissun kuvia, kun Eve kerkesi niitä pienentelemään. Laitan myöhemmissä jaksoissa varmasti lisää kyllästymiseen asti, mutta tässä alkuun pari ihkua otosta karvaveljeksistä:)

"En mää sitä palloa katso. Keräsin vain kaikki tassut alleni ja lekottelen tässä auringossa."


Roni on jonossa sammakolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti