tiistai 4. syyskuuta 2012

Kohti taistelua!

Tämä tulevan viikonlopun Harjavallan kaupunkitaistelu on siittä erikoinen kisa, että sen radan saa nähtäväksi - ja harjoiteltavaksi etukäteen. Minun mielestä melko reilua:) Eilen reeni käytettiin siis luonnollisesti jokaisen mutkan ja käännöksen millintarkkaan harjoitteluun. No EI NYT SENTÄÄN. Kunhan edes jotenkin tietäis, mitä meinaa lauantaina tehdä radalla. Itse reenasin myös Reiskalla sikäli kun siitä tulee lauantaiksi mun lainakoira, ja nyt vasta huomattiinkin, että en oo koskaan ennen Reinolla mennyt! Hassua kyllä. Mutta hauskaahan se oli Reipsikankin kanssa kirmailla:)

Reinon kanssa reenaamisesta sen verran, että täytyy vain itse muistaa ne pienet erot, mitä sen ja Lucan ohjaamisessa on; ei muita ääntelyitä kuin kontaktilla ja ehkä tuntui ainakin eilen pysyvän hieman helpommin hallinnassa kuin Luca, eli ei ehkä ihan niin paljon haltuunottoa tarvita. Ohjaukset ajattelin kyllä kuitenkin vetää samalla kaavalla molemmilla koirilla.

Luca:
- Ensimmäinen kierros aivan täyttä sikailua:D Siis oikein sellaista, mitä Luca ei kyllä yleensä KOSKAAN tee. Ei minkäänlaista yritystä edes ja sitten vain karkaili ihan mihin esteille itse tykkäsi. Ei hyvin alkanut.
- Seuraavaksi koitettiin vähän katkoa, että pääsisi edes jostakin palkkaamaan. Nyt oli jo vähän mukana ja vauhtikin taisi parantua. Rata on kyllä siitä haastava, eikä todellakaan mielestäni mitenkään mukava rata koska siinä on todella monta siivekkeen ympäri pyörityskohtaa, joissa siis ei ole oikein muuta vaihtoehtoa. Nää on aina isolla koiralla, varsinkin sellaisella joka ei käänny täydellisesti, sellaisia haastekohtia, että miten saa pysymään paketin kasassa. Alkuun nyt päätin tehdä pyörityksen, siinä vain täytyy muistaa olla tarkkana sen paikan kanssa, mihin itse menee pyöritystä tekemään! Katsoin eilistä reeniä videolta ja kylläpä oli sitten itselläni melkoisen juhlavan pitkällinen vienti siihen pyöritykseen:D Koiralle tuli ainakin kolme ylimääräistä laukka-askelta!
- Taas melko haastava valssikohta, jossa valssin on oltava AJOISSA VALMIS!!
- muutama potentiaalinen putkeenkarkaamiskohta, joista toiselle en oikein vielä tiedä, mitä aion tehdä... Eilen tein vastakäännöksen mutta siinä on suuri riski, että löydän sen jälkeen itseni poikittain sen putken päältä, johon koiran pitäisi mennä:D Tila on nimittäin melko pieni..
- Niistossa tarkkana, että en mene itse peittämään siivekettä!! Selkeämmin sinne riman yli merkkaus ja sitten AJOISSA POIS TIELTÄ. Niistoa ja niistopersjättöä on kyllä pakko vielä torstaina ottaa palkkauksen kanssa. Eilen teki joka kerta kiellon jälkimmäisellä. Ärsyttävää! Muistaakseni niistot oli vielä joskus nuorempana Lucalla tosi toimivia! Nyt se ei selvästikkään siitä tykkää, koska pelkää tiukassa paikassa tiputtavansa riman.
- Videolta katsoessa myös huomasin, että ensimmäisessä niistokohdassa Lucan hyppy suuntautui hieman väärin, kun sen pitäis jo laskeutuessaan olla nokka oikeaan suuntaan menossa niin se hyppäsi kyllä eilen viistosti riman yli, mutta varsinainen käännös tapahtui vasta laskeutumisen jälkeen. Pitääpä kokeilla vielä torstaina jos tätäkin saisi tiukennettua..Lähinnä ihan vain reenin vuoksi, ei sen takia, että kisoissa menisi täydellisen tiukasti. Siihenhän ei pyritä vaan siihen, että edes jonkin näköinen nolla tulisi:)
- Radan toiseksi viimeisellä esteellä myös vielä melko haastava kohta, jossa ainoa vaihtoehto on oma voimakas jarrutus ja toivomus siitä, että koira reagoi siihen ja kääntyy hypyltä oikeaan suuntaan:)

Että tämmösillä eväillä ja vielä torstain "viimeistelyllä" lähdetään sitten hakemaan uusintaa viime vuodesta, jolloin kaupunkimestaruus tuli meidän seuralle! Itsehän en silloin ollut edustuksessa, joten tänä vuonna riskit on huomattavasti suuremmat:D On kyllä kiva päästä meneen kahdella koiralla! Hauska nähdä mikä on sitten lopputulos...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti