tiistai 25. syyskuuta 2012

Kohti talvea..

Niin siinä vaan kävi taas, että syksy tuli oikein kunnolla ja sen tieltä on taas siirryttävä sisätiloihin reenaamaan myös agilityä. Viime viikonloppuna käytiin jo ensimmäiset hallikisatkin kesäkauden jälkeen TSAU:lla. Sieltä tuloksia alempana, mutta ensin mainittakoon, että parempi puoliskoni loisti samaan aikaan oman seuran agilityepiksissä lainakoiralla Ronilla ensikertalaisten luokassa:D Kyseessä oli siis leikkimielinen, kokeneille koirille ja kokemattomille ohjaajille tarkoitettu luokka, joka oli osoittautunut suosikiksi heti debyyttikerrallaan:) Ihmiset on siis selvästi innostuneita lajista ja osaavan koiran kanssa on tietysti hauska päästä kokeileen miltä se tosiaan tuntuu! Markus nappasi toiselta agilityradaltaan IKINÄ voiton koko luokasta ja Rompokin oli tyytyväinen. Niin taisi kyllä olla myös kisan tuomarina toiminut koiran omistaja.

Jeps, meillä sitten Turkkusessa ei mennytkään ihan niin mainiosti. Kolme agilityrataa oli kaikki suorituksina melko erilaisia..
- Ensimmäinen rata alkoi melko tiukalla käännöksellä kolmannelle esteelle, joka oli keinu. Pelkäsin tietysti kovasti sitä kieltoa keinulta taas, mutta jostain ihmeen syystä koira ei reagoinut myöskään sitä ennen tekemääni ihmisnuoleen.. Ja tulihan se kieltokin. Eli tämän alkuhäsläyksen jälkeen se ratapa oli jotakuinkin siinä. Ainiin mahtui sinne vielä radan päästä päähän asti oleva hyppysuora, jossa olin auttamatta jäljessä pahasti ja koira kerkes kääntyä putkeen ennen viimeistä suoran estettä. Hylly siis sieltä viimeistään:) Huhhuh mitä sähellystä.
- Toinen rata oli sitten melko rimaherkkää tavaraa, siis näytti olevan sitä kaikille luokan koirille. Rimoja tuli meilläkin alas jopa kaks kappaletta! Ja sitten jälleen saman tyyppinen pitkä suora, jonka viimeiselle esteelle oli pakko heittää vähän kauempaa jotta ehtisi sen jälkeiselle putkelle tekeen persjättöä. Noh. Normaalisti siinä heitossa ei olis ollut mitään ongelmaa, mutta sen verran Luca oli nyt herkällä/epävarmana että palasi vielä  pois ja sitten ehti jo vilahtaa putkeen. Että hylly sieltäkin:D
- Kolmas oli hyvää menoa. Kontaktit (kuten muuten aiemmillakin radoilla!!) oli tosi hienot! ja vauhti tuntui hyvältä. Nollahan se olisi muuten ollutkin, mutta omaa epävarmuuttani rupesin muka varmisteleen ja sitten tuli se virhe. Puomilta nimittäin lähdettiin 180 astetta takasinpäin ja olis pitäny luottaa sen verran, että se menee itsenäisesti tekeen sen kontaktin. Mutta ei, menin niin lähelle varmistaan asian, että sit lähtiessä olin pahasti koiran tiellä eikä se nähnyt rengasta. Renkaalle meno siis huonosta kulmasta ja kun se oli rikkoutuva rengas, niin hyllyhän se oli automaattisesti. TYHMÄÄ!

Eli viimesen nollan metsästys ykkösistä jatkuu edelleen.. Vähän vaan alkaa huolestuttaa, että missähän vaiheessa sitä ehtis taas vähän enemmän keskittyä tohon tokopuoleen. Tällä menolla voittajan koe saa kyllä odottaa vielä pitkään:( Jos nyt sais hinattua itsensä vihdoin sinne kakkosiin niin sit ehkä vois ottaa sen ajan ja keskittyä välillä tokon reenailuun.

Eilen olikin sitten kivaa reeneissä, kun pidettiin viralliset ulkokauden päättäjäiskisat joissa siis ensin mentiin omalla koiralla kisamainen ratasuoritus, sitten lainakoirilla. Tällä kertaa saatiin itse valita lainakoirat, mutta kun sen piti olla maxi-ohjaajilla mini niin vaihtoehtoja ei ollut kovin montaa. Rico-pappa haluttiin säästää toiselta kierrokselta ja se sai käydä vetäsemässä vaan yhden spurtin, joten menin sitten reenikaverin russelin kanssa. Lucan kans tehtiin vitonen, yksi rima alas epäonnistuneen saksalais-söhlinkini takia:D Iiro-russelin kanssa kepeiltä tuli kaksi kieltoa, ei ollut sitten vieraan ohjaajan kanssa niin varma este sille. Kahden kierroksen jälkeen meidän sisarusparvi oli tasatilanteessa, joten meiltä vaadittiin loppuryhmän toimesta kolmatta kierrosta. Mulle koiraksi Ronskuponsku, ja meillähän ei sitten mennyt enää ihan putkeen. Siellä sattui vähän kaikenlaista ja voitto luisui käsistämme viimetipassa:) En voinut silti olla pettynyt, koska Lucapoika se teki vallan mainiot suoritukset sekä Marjan, että Even kanssa ja oli kyllä koirista illan paras. Että tällaista kisailua tällä kertaa:) Jospa saisin tässä tokoiltua joku päivä ja kirjoiteltua jotain siitäkin puolesta.. Normaali perjantaireeneissämme taso ei oo päätä huimannut viime viikkoina, joten pikkusen pitäis saada herättelyä sille puolelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti