keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kisarataa reeneissä

Maanantaina kentällä oli vielä torstain episrata ja tehtiin sitä sitten. Radassa nyt ei sinänsä mitään niin erikoista ollut, joten keskityin vain lähinnä kontaktien suoritukseen. Niissä ei tainnut tulla yhtäkään virhettä, ei edes lipsahdusta..jos oikein muistan:) No, jokatapauksessa mitään ongelmaa ei tietenkään taaskaan ollut, mutta katotaas vaan viikonloppuna kisoissa.

Ne rimat, jotka kisoissa tippui pysyi myös nyt hyvin ylhäällä, ja yks huomionarvoinen hyvä juttu on muuten se, että sen takaakierto-valssi harjoituksen jälkeen (pari viikkoa sitten) ei ole tullu yhtäkään epäröintiä tai kieltoa niissä kohdissa. Hyvä hyvä! Just viikonloppuna MM-karsintoja katsellessakin tuli puhetta, että takaakierto-valssi on kyllä kans semmonen yks piilovaikea ohjaus, siinä täytyis jalkojen liikkua niin pirun ripeästi pois koiran tieltä taakse törkkäyksen jälkeen ja vielä oikeaan suuntaan:) Viikonlopun aikana tästä nähtiin kyllä monta tyylikästä esimerkkiä!

Lopuksi tehtiin keppiharjoitusta, sivulle irtoamista. Putken kautta lähetys kepeille ja sitten melko jyrkästikin sivulle irtoamista. Ensin pari kertaa lopetti kepit kesken kun mulla oli pallo kädessä, mutta kun palkka tuli edestä Marjalta niin teki joka kerta hyvin katse eteenpäin loppuun asti, joskin vauhti olikin hidas loppua kohden: epäröintiä kun tulee niin heti vauhti hidastuu. Itseasiassa tällaisia sivullepäin irtoamisia oon kyllä tosi vähän tehnyt, enemminkin tasaista etäisyyttä sivulla ja sitten eteen irtoamisia. Se on sikäli hyvä, että olis joskus helpompiakin ratoja reeneissä, koska sillon jäisi paremmin aikaa tällaselle hiomiselle.

Vielä täytyy itselleni muistutuksena laittaa, että oman liikkeen rytmityksellä, esim. vauhdin hidastamisella nopean suoran jälkeen olis ehdottoman suuri vaikutus! Luca kun ei käänny ilmassa kovin tehokkaasti, se pitäisi saada kääntymään/jarruttamaan jo ennen ponnistusta. Siksipä siis tähän huomiota jatkossa, nyt jäi kokeilematta, kuinka tiukasti käännöksen olisi saanut tehtyä yhdellä radan suoralla jos olis oikein tehokkaasti jarruttanut..

Torstaina ehkä otan vielä jotain pientä samalla, kun kentälle kerran menen ja katotaan sitten kuinka pahasti lauantaina heittää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti