keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Raakaa tavaraa

Nyt seuraa ihan puhdas treenipäiväkirjapäivitys:) Koska viime viikko meni omalta osaltani toipilaana ja reissussa, jäivät treenit lähes olemattomiin. Maanantaina Luca pääsi kuitenkin Marjan ohjastuksessa vähän agilitaamaan ja tiistaina taisin jotain pientä tehdä pihalla: muistaakseni ohjattua noutoa, merkkiä ja liikkeestä istumista..

Tämä viikko on aloitettu melko mallikkaasti, ja lauantaina seuraa vielä ProCanis-tokoilu Susannan opissa sekä tietty huomisen itsenäiset agilitaamiset.

- Maanantaina Elinan viikonlopun koulutusrataa, joka oli hypäri. Kyllä ilman kontaktejakin on vain joskus mukava reenata, saa keskittyä puhtaasti muihin asioihin! Luca oli mukana aivan mahtavalla asenteella, vaikka rata sisälsi melkoisen  haastavia hyppykulmia ja ohjauskuvioita.  Päällimmäisenä mieleen jäivät ainakin hienosti onnistunut päällejuoksu-poispäinkäännös-leijeröinti-poispäinkäännös kepeille -kohta. Kuulostaa taas melkoisen hifistelyltä, mutta itseasiassa just tällaiset kohdat on aivan mun suosikkeja koko agilityn reenaamisessa:) Hieman itse epäilin löytääkö Luca kepeille melko haastavasta poispäinkäännöksestä, mutta kyllä se vaan on pätevä poika! Huomiona taas kerran myös sellainen, että kepeillä pitäis vaan enemmän uskaltaa luottaa koiraan ja lähteä rohkeasti tekeen persjättöjä jne. AJOISSA. Nyt monesti persjättö kepeillä on semmonen viimetipassa hätäisesti tehty vaikka oikeasti siinä ei pitäis olla mitään ongelmaa.

Toinen radan haastava, ja itseni yllättänyt kohta oli ennakoiva löysä valssi, jonka jälkeen olikin piiiiitkä siirtymä sivusuunnassa seuraavalle esteelle, uhkana myös se, että koira ajautuu takaakiertoon. Ei tässä kohdassa siis mitään ongelmaa myöskään ilmennyt, mutta niin sitä vaan välillä huomaa, kuinka niissä omissa radanlukutaidoissa on aina vaan kehitettävää! Ei todellakaan tuntunut rataan tutustuessa niin pitkältä se valssin jälkeen liikkuva väli:)

Jos jotakin ongelmakohtaa radalla tuli, niin se oli takanaleikkauksessa hypylle. Jouduttiin hinkkaamaan sitä melko monta kertaa ja koiran väsymys oli jo aikamoinen siinä vaiheessa, eli epävarmuus meinasi jo iskeä päälle. Mutta kuten koutsikin huomautti niin mahtavalla asenteella Luca teki ja varoi silti viimeiseen asti tiputtamasta rimoja vaikka vähän jo väsytti ja epäilytti, että mitä se emäntä haluaa. Kokonaisuudessaan siis oikein onnistunut reeni! Mielelläni olisin vielä kokeillut radan loppuosan poispäinkäännöstä kepeiltä putkeen, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.. Tässä radassa olis kyllä varmasti riittänyt mentävää vielä toiseenkin reeniin, mutta katsotaan mitä sieltä hallilta löytyy huomenna.

- Tokoilujen osalta viikko on alkanut seuraavasti:
Eilen sisällä pitkästä aikaa vähän kaukoja lankun päällä. Meinaa pikkusen rueta jo häsläämään siinä ja tarjoilemaan kaiken näköistä, jos ei palkkaa kuulu. Pääasia kuitenkin, että tekee erittäin hyvällä tekniikalla ja vireellä! jos siellä nyt jotain pientä häsellystä ilmenee niin se on aina pienempi paha kun huono vire:) Kokeilin yhden-kaksi asennonvaihdosta myös ilman lautaa ja sekin sujui niin hyvin, että oli pakko lopettaa siihen!
Lisäksi tehtiin muutama tunnari itsekseen, eli että kävin vain itse viemässä kapulan kasan sekaan. Hyvin se sieltä etsii ja löytää oikean, mutta nyt siellä on tosiaan sitä ongelmaa, että kun oma löytyy niin jos naksausta ei heti kuulu niin pudottaa sen ja jatkaa haistelua.. sitten palaa kyllä omaan jossain vaiheessa, mutta kovin kysyvästi katsoo mua, että mitäs nyt tehdään. Oon siis varmaankin liikaa palkannut pelkästä oman merkkaamisesta, nyt pitäis päästä siirtyyn siitä eteenpäin.. Täytynee ottaa tämä puheeksi esim. seuraavissa Sinin reeneissä.

Äsken tokoiltiin sitten myös pihalla ruutua ja metallinoutoa. Ruutu on kyllä lähtenyt mukavasti etenemään! Varsinkin tänään tuntui olevan hirveä hinku sinne ruutuun jo ennen käskyä ja vauhti oli tosi hyvä. Pidentelin matkaakin jo jonkin verran ja otin vuoroin vierestä ja vuoroin puolimatkasta seisten. Yhden kerran kokeilin ilman merkkaamassa käyntiä ja sitten rupesikin epäröimään, meni hakemaan kulmamerkkiä. Pois ruudusta, merkkaaminen ja uusi yritys yhtä kaukaa--> sitten jo löytyi hyvin. Eli vielä vaan niitä merkkaamassa käyntejä paljon ja ehkä sitten vain matkaa pidentämällä eteenpäin..
Metallinoudossa otin useamman toiston hetsaamalla ja heittämällä. Kyllä sinne sekaan mahtui jo muutama oikein hyvä tarttuminenkin, jes! Mutta on siellä välillä kuitenkin edelleen sitä, että menee kapulalle, haistaa ja katsoo ja ei haluais millään nostaa mutta nostaa sitten kuitenkin:D Jokatapauksessa itse pito on parantunut huomattavasti siitä mitä oli vielä vähän aikaa sitten. Eli kovasti vaan näitä vauhtipalkkoja siitä nopsasta tarttumisesta ja sitten myös sitä pitoa. Nyt pitoharjoituksissa tein vähän seuraamista ja käännöksiä ilman mitään ongelmia. Vire oli koko reenin ajan niin hyvä, että sekin kyllä vaikuttaa tuohon pitoasentoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti