perjantai 1. helmikuuta 2013

Trio Niskalaukaus Mouhijärven treeneissä

ProCaniksen Marko sai meidät kaikki sisarukset keskiviikkoillan ratoksi ohjattavakseen agilityreeneihin:) Hyvin se kuitenkin siitä selvisi!

Rata oli kiva, alussa vähän haastavampi ohjauskohta, jossa kakkoselle lähetettiin melko kaukaa samalla jo itse liikkuen eteenpäin, kolmoshypylle leijeröinti jonka jälkeen vielä melko tiukka veto neloselle:) Kuulostaa kirjoitettuna sekavalta, mutta itseasiassa se sujui vallan mallikkaasti Lucapojalta! Kontaktit mätti taas jotenkin. En muista tarkalleen miten mutta oli siellä hiipimistä, lentokeinua ja mitä kaikkea, ärsyttävää!! No niihin ei kuitenkaan nyt jääty jumittamaan vaan tehtiin muuten tosi kivaa rataa. Sekä vastakäännöksessä, että "kauempaa tehdyssä niistossa" tai voisko sitä sanoo jonkinlaiseksi takaakierto-valssiksi(?) Marko korjasi mulle sitä suuntaa, jota kohtaan teen ohjauksen. Eli siis vielä selkeämmin se oma ohjaus kohti sitä paikkaa, mistä haluan koiran ponnistavan hypylle. Tämä on sellainen juttu jota oikeasti LUULEN aina miettiväni melko tarkkaan ja jota myös painotan paljon omille koulutettavilleni, mutta näköjään siinäkin on vielä tarkistettavaa.

Markolta ohjeeksi kontaktivammaisuuteen sain tehtä treenejä niin, että harjoitus loppuu aina kontaktille, josta palkka. Se on kyllä täysin totta, että en lähes koskaan palkkaa Lucaa suoraa kontaktin jälkeen, vaan usein sitten siihen otetaan vielä ainakin yksi seuraava este perään vapautuksen jälkeen.. No nyt minä sitten näppäränä tyttönä torstai-illan itsenäisessä treenissä lopettelinkin kaikki pätkät kontakteille palkkaamalla, ja hyvinhän ne nyt toimi! Enemmänkin ne on nyt kuitenkin olleet siellä jumituslinjalla, että hirveän varovaisesti menee kontaktin, eli ehkä siitä viime sunnuntain raivoamisesta jäi kumminkin joku herne sinne pääkoppaan pyörimään. Toivottavaa ainakin olis! Otin myös kannustusta mukaan kontaktille, että sain sen tulemaan ne mahdollisimman lujaa alas ja se tuntui tuossa mielentilassa auttavan. Asia on taas todennäköisesti täysin päinvastainen sunnuntain kisaradoilla, mutta katsotaan mihin tämän viikon harjoitukset on vienyt, vai onko mihinkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti