keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Elinan reeni

Huppista keikkaa. Elinan reenistähän on nyt viikko aikaa jo, mutta ei voi mitään, niin tiukille veti aikataulut tuon juhannuksen suhteen:) Tässä siis vielä kooste siitä mitä muistan..

Rata oli tosi kiva! Ei mitään mahdottomia koukeroita ja kuvioita, vaan selkeetä perusohjausta, ja PALJON takaakiertoja. Luca oli aikalailla normaali oma itsensä, vauhti oli ok, mitä nyt loppua kohden hiipui ihan pelkästä uupumuksesta. Ihmettelinkin ääneen, että tehdäänkö meillä liian lyhyitä agireenejä kun koirat ei meinaa millään jaksaa tuota Elinan reeniaikaa:) On niin tehokasta!

Mutta joo, radalla etenemisessä ei ilmennyt (muistaakseni) mitään kummempia ongelmia PAITSI twistikohdassa:D Jälleen kerran jouduin toteamaan, että se selvästikään ei ole mun ohjaukseni! Yhtä ja ainoaa estettä hinkattiin miljoona kertaa siksi, koska minä en vain pysty suorittaan sitä ohjausta oikein. Toisin sanoen olen ihan järkyttävästi myöhässä siirtymässä pois koiran tieltä taakselähetyksen jälkeen, kiintopisteeni on täysin väärässä kohdassa, (eli esteen siivekkeessä eikä suoraan edessä) kun peruutan ja lisäksi käännän oman rintamasuuntani just sillon kun koira hyppää, mikä lisää pudotusmahdollisuutta. Tämä siksi, että kun käännän oman rintamasuunnan eteenpäin koira yrittää kääntää itseään ilmassa ja pudottaa helposti. Siispä twistiharjoitusta kovasti! Kun oikein mietittiin niitä sitä vastaavaa ohjausta ei oikein ole; saksalainen jättää ohjaajan koiran toiselle puolelle ja päällejuoksu taas ei sovi kohtaan, jossa suuntaa jatketaan suoraan edessä olevan hypyn jälkeen taas eteenpäin (eikä sivulle..) Ei siis auta muu:)

Kontaktien suhteen Elinalta tuli uusi käsky, kuinka niitä täytyy rueta tekemään reeneissä. Ei mitään omia pysähdyksiä ja vierelle palaamisia vaan yksinkertaisesti käsky ja sen jälkeen oma liike jatkaa seuraavalle esteelle asti ohjausta. Tämä siksi, että kuulemma yleisin syy miksi koira karkaa (kisoissa) kontaktilta on sen näppärä ajatus, että kun se pystyy lukemaan mun liikkeestä mihin mennään seuraavaksi niin se maksimoi nopeuden etenemällä sinnepäin jo ennen kuin on suorittanut kontaktiestettä loppuun. Enpä ollu tätäkään tullut ajatelleeksi.. Eli näin vahvistetaan sitä, että koira tulee nopeasti kontaktille, sitä ei jäädä sitä odottelemaan tai jarruttelemaan vaan edetään niinkun kisoissa edettäisiin, mutta ei vaan vapauteta koiraa kontaktilta ennen kun se oppii sinne pysähtymään.. Tätä siis tehdään tästä eteenpäin! Toivottavasti toimii:)

Siinä kaiketi tärkeimmät.. Juhannus oli karvakorville riehakasta aikaa. Mökkireissusta ja siihen liittyvistä seikkailuista kerron sitten ensi kerralla lisää, silloin saan toivottavasti myös kuvia mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti